AKTUELT

 

 
 


Ingen kan lave det perfekte

fra
jp.dk

Af PETER WESTERGAARD

Offentliggjort 15.01.08 kl. 14:17

Ny portrætfilm om den færøske kunstner og skulptør Hans Pauli Olsen.

”I min portrætfilm om Hans Pauli Olsen findes ingen specialister, der andægtigt og indforstået taler om kunst. Tværtimod", siger Katrin Ottarsdóttir om sin nye film.

"Her er vi med i processen, vi er fluen på væggen, når kunstneren arbejder i sit baggårds-garage-atelier - midt imellem rustne bilvrag og bjerge af gamle bildæk. Når han glemmer facaden og kun eksisterer for at lave sin kunst med de bare hænder.”

En af de store

Hans Pauli Olsen (f. 1957 i Tórshavn) er en af Færøernes store nulevende kunstnere. Han fik sin kunstneriske uddannelse på Glyptoteket hos maleren Robert Askou Jensen og på Det Kongelige Danske Kunstakademi hos professorerne Willy Ørskov og Bjørn Nørgaard. Han er bosiddende i København.

Olsen benytter klassiske materialer som granit, gips, bronze og har som billedhugger udviklet en speciel figurativ og surrealistisk udtryksform. Han har især lavet en række monumentale udsmykningsopgaver på Færøerne og i Danmark.

Hans største skulptur

”Vi følger i filmen tilblivelsen af hans største skulptur til dato. Og vi oplever kontrasten i kunsten, som hhv. ophøjet i de fine kunsthaller og som den simple lerklump i en beskidt garage. Familien har også et par ord at sige om den private Hans Pauli Olsen”, siger Katrin Ottarsdóttir.

”Jeg vil se om det kan lade sig gøre, på godt og ondt, at finde ind til selve skabertrangen. Selv kender jeg ikke ret meget til drivkraften i f.eks. billedhuggerens verden. Men jeg er nysgerrig og det er dét der driver mig”, siger instruktøren om sin film..

Der er premiere på filmen på Nordatlantens Brygge den 30. januar kl. 20.

Instruktør Katrin Ottarsdóttir vil være til stede og præsentere filmen.

Efter visningen drøfter hun og Hans Pauli Olsen filmen med publikum.